Het ontstaan van Velkro Textiles

Na heel wat jaren bij verschillende bedrijven in de werkkleding en veiligheidsschoenen gewerkt te hebben, heeft Robert in 2012 de stoute schoenen aangetrokken en is voor zichzelf begonnen. Met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel was Velkro Textiles geboren.

Bij de start had Robert een samenwerking met Rimmie Ensing. De eerste contacten met een kledingleverancier werden gelegd, langzaam werden daar andere (aanvullende) merken aan toe gevoegd. Met het assortiment in de achterbak van de auto, reden ze heel Nederland door om de klanten kennis te laten maken met de producten.

Toen Rimmie van zijn pensioen ging genieten, was Robert alleen verantwoordelijk voor heel Nederland.
Omdat het assortiment groeide, was er meer ruimte nodig dan een achterbak van een auto en een kast in huis. Robert ging op zoek naar een opslagruimte, waar de kleding opgeslagen kon worden. Maar ook daar knapte hij op een gegeven moment uit zijn vestje. Tijd voor meer ruimte! Maar nu een ruimte waar de artikelen niet alleen opgeslagen lagen, maar ook tentoongesteld konden worden.
Dit is het begin geweest van de showroom, zoals hij nu is.

Naast het groeiende assortiment, groeiden ook de files in het land. Dit maakte het voor Robert erg lastig om de over het hele land verspreid liggende dealers te bezoeken. Gelukkig was daar Antwan. Hij rijdt nu samen met Robert het land door, ieder zijn eigen "helft".

Om ook alle telefoontjes en mails gedurende de dag te kunnen beantwoorden, was er nog meer uitbreiding van het team nodig. Kirsten zorgt er voor dat alles achter de schermen op rolletjes loopt.

Met het oog op de toekomst, is Kevin in dienst gekomen. Hij wordt intern opgeleid tot accountmanager. 

Een korte samenvatting van het kranten artikel

Nederland in het vizier.
Producent van traditionele werkkleding, FHB, waagt de sprong naar Nederland. In Nederland is er (vrijwel) geen markt voor de traditionele werkkleding (Zunft), zoals in Duitsland en andere landen, maar zeker wel voor de overige werkkleding die FHB ook maakt. Het eerste contact tussen de eigenaar van FHB, Peter Hoffmann en Rimmie Ensing en Robert Velker, is gelegd op de vakbeurs "A+A" in Düsseldorf. FHB denkt de concurrentie de baas te kunnen zijn, door het hoogwaardige materiaalgebruik en de liefde voor details. Een aantal unieke details vind je alleen op de werkkleding van FHB. De mannen twijfelen er niet aan dat de samenwerking goed gaat verlopen. Ook als het in het begin misschien moeilijk is om op de markt te komen, maar met doorzettingsvermogen en enthousiasme kom je ver.